Stichting SportFrinten

logo BWF

Op 20 september 2020 verrijden we in Nispen de BWF Ronde van Peet's Bloemenshop Borteldonk.

Het zag er lang naar uit dat 2020 voor de Stichting SportFrinten een verloren wielerjaar zou worden. Door de verruiming van de coronamaatregelen, steun van onze sponsors en de inzet van bestuur en vrijwilligers is het toch gelukt om de organisatie van de ronde van Borteldonk rond te krijgen. Buiten de wedstrijden is niets hetzelfde dit jaar. De corona dicteert hoe we ons van inschrijving tot huldiging moeten gedragen. Inschrijven zal bijvoorbeeld alleen digitaal mogelijk zijn, het publiek moet de 1,5 meter handhaven, er zal geen kleedruimte beschikbaar worden gesteld en ook bij de huldiging wordt de 1,5 meter gehandhaafd. De ronde van Borteldonk is voor ons een testcase voor de evenementen die we in 2021 willen organiseren. Sport is een belangrijke bijzaak in het leven die we ook in de 1,5 meter maatschappij graag een prominente plaats geven.

foto Hoeve ZonnelandNet als vorig jaar wordt de finislijn pal voor de Vlaamse schuur van Hoeve Zonneland getrokken. Op de brede oprit van de Hoeve krijgt de jurywagen van de BWF een keurige positie en hebben toeschouwers en jury duidelijk zicht op de de laatste 400 meter voor de finish. Het parcours bestaat uit nette asfaltwegen en goedlopende bochten, maar de wind heeft vrijwel overal vrij spel en kan de koers behoorlijk zwaar maken en het peloton doen verbrokkelen in vele groepjes. Het gebied Borteldonk is een van de oudste buurtschappen van Roosendaal.

foto start Borteldonk 50+ foto groepjes door de wind

Foto's van BWF renners in 2019, op de foto links wachten de renners 50+ geduldig in de zon op het startschot en op de foto rechts zien we de gevolgen van de toenemende wind tijdens de Ronde van Borteldonk 2019. Met of zonder wind, met of zonder regen het is elke zondag weer strijd bij de BWF wedstrijden.Kerninformatie

  permanence en start-/finish

  "Hoeve Zonneland" Zonnelandstraat 6, 4709 RA Nispen
  De permanance en start-/finishlocatie is gelegen aan de Zonnelandstraat. De Zonnelandstraat is eenvoudig via de eerste rotonde van de N262 richting Essen te bereiken. Het is beter om via de tweede rotonde naar de permanence te rijden. In dat geval blijft u met uw wagen buiten het parcours.

  datum wielerronde

  20 september 2020
  aanvangstijden zijn: BWF 50+ om 10:30 uur, BWF 50- om 12:00 uur en amateurs 13:30 uur.

  inschrijfgeld

  50+,50- en amateurs
  Het inschrijfgeld bedraagt € 7,-. LET OP!! In verband met de corona-maatregelen dient u digitaal in te schrijven via de website van de Brabantse WielerFederatie (https://brabantsewielerfederatie.nl/)

  Let op! Bent u ziek op de dag van de wedstrijd of bevinden zich in uw sociale bubbel corona-verdachten kom dan niet naar de wedstrijd.

  Parcours

  100% asfaltronde van 4,4 km
  De ronde wordt linksom gereden vanaf het vertrek van de Zonnelandstraat, vervolgens de oude Turfvaartsestraat, Vierhoevenstraat en Nispenseweg  parcours Ronde van Borteldonk